onsdag 30. september 2015

Ølbrygging 26.09.15, hvetevariant

Bryggelaurdag.


På laurdag var det avtalt brygging på museet. Ein liten gjeng med ei oppskrift frå Olav og eit felles mål møtte opp.

Opplett, sol, lite vind, yr og regn - været kort oppsummert.

Vi oppheld oss for det meste under tak, så været affiserer oss ikkje alt for mykje med mindre det bles stiv kuling eller meir. Vi startar med å leggje ut murstein til å ha bålet på, slik at skiferhellene ikkje skal sprekke. Vi heng opp gryta, startar bål og fyller vatn i gryta. Kaffi, frokost, slarving, spikking, kaffi, mat. Reingjer gjæringskar og gjer klart i meskekaret. Kaffi.


NETT høveleg start på dagen. 

Espen fyller meskekaret med korn.

Under rista er det einerlåg/ brake.

Til info og evt ettertanke.

Perlehumle hivast i først for å setje smak, og så standard humling.

Oppvarming av vatn til mesking.

Vi sper på med vatn i meskekaret for å halde riktig temp. 

Heitt og godt på ein fin haustdag.

Vørter tappast.

Oppskrifta sa 'appelsinskal'. Jepp.

Oppkok av vørter før humling.

Ca 85 grader C.
Her er humle tilsatt saman med lett knust koriander og raspa appelsinskal, og skal rullekoke i 90 minutt.

Ca 100 grader C. 
Etter koking er det standard avkjøling og så å få brygget over i gjæringskar og tilsetje gjærkultur.
OG= 1050.

Gjæringskaret mitt står no på kjøkkenet og held jent 20 grader C. Det bluppar og kosar seg nedi der, så det er bare velstand.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ris/ros/forespørsel, kjør på!