Bryggelaurdag.
På laurdag var det avtalt brygging på museet. Ein liten gjeng med ei oppskrift frå Olav og eit felles mål møtte opp.
Opplett, sol, lite vind, yr og regn - været kort oppsummert.
Vi oppheld oss for det meste under tak, så været affiserer oss ikkje alt for mykje med mindre det bles stiv kuling eller meir. Vi startar med å leggje ut murstein til å ha bålet på, slik at skiferhellene ikkje skal sprekke. Vi heng opp gryta, startar bål og fyller vatn i gryta. Kaffi, frokost, slarving, spikking, kaffi, mat. Reingjer gjæringskar og gjer klart i meskekaret. Kaffi.
|
NETT høveleg start på dagen. |
|
Espen fyller meskekaret med korn. |
|
Under rista er det einerlåg/ brake. |
|
Til info og evt ettertanke. |
|
Perlehumle hivast i først for å setje smak, og så standard humling. |
|
Oppvarming av vatn til mesking. |
|
Vi sper på med vatn i meskekaret for å halde riktig temp. |
|
Heitt og godt på ein fin haustdag. |
|
Vørter tappast. |
|
Oppskrifta sa 'appelsinskal'. Jepp. |
|
Oppkok av vørter før humling. |
|
Ca 85 grader C. |
Her er humle tilsatt saman med lett knust koriander og raspa appelsinskal, og skal rullekoke i 90 minutt.
|
Ca 100 grader C. |
Etter koking er det standard avkjøling og så å få brygget over i gjæringskar og tilsetje gjærkultur.
OG= 1050.
Gjæringskaret mitt står no på kjøkkenet og held jent 20 grader C. Det bluppar og kosar seg nedi der, så det er bare velstand.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Ris/ros/forespørsel, kjør på!