mandag 9. juni 2014

Brygging av Indian Pale Ale, Batch #2

Stikkord: Supert vær, god stemning.

Søndag 08.06 var vi ein liten gjeng som hadde avtalt brygging av "Sommar-IPA". 
Vi kom litt seint igang, men det gjekk forsåvidt greit. Enkelte bilder her er beskrivande nok, men for min eigen del vil eg skrive litt her og der. Beer with me. 

Første førebuing unnagjort.
Oppkok av vatn til mesking
Einerlóg i botn, etter gammal radisjon.
Rista er på plass, vatn fyllast opp til ca 10 cm over rista.
Stein passar på at temperaturen ikkje er over 80 grader C.
Malta bygg hellast oppi meskekaret.
Vatn og korn. Blandast godt. 66 grader ifølge vår oppskrift.
Tapping av vørter og koking av meir vatn til mesking
Vørteren kokast opp. 
Restar frå mesking,
Ferdig brygg, her til avkjøling etter 3 rundar med humle.

Vel heime att (ca kl 2100) tilsat eg gjær i dunkane, sat på gjærlås og stua dei under trappa. Der skal dei stå no i omlag 2 veker (til dei har bluppa seg ferdig). Deretter blir det sukkerlake og flasking. Brått klar for sommar!

Oppdatering: onsdag 11.06.:
-Bluppinga har avtatt noko, men framleis stødige lydar frå begge gjæringskar.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ris/ros/forespørsel, kjør på!