mandag 10. juni 2013

Brygging av Indian Pale Ale 08.06.13. Del 1.



Her gjorde vi det aller meste på gamlemåten.
-Med storgryte som rommar ca 150 liter, og eit kar med einerkvistnedst, vatn til over sila, og malta bygg og oppkokt vatn på toppen. Heile suppa fekk kose seg på mellom 66 og 68 grader.
-Vørteren blei så helt opp i storgryta og kokt opp, og humle tilsatt i 3 omgongar. Vi fekk tak i blomst den her gongen, og ikkje pellets som har vorte brukt før. Dette viste seg å falle i smak, då det blei lettare å ause ut væske på slutten.
-Etter endt koketid sat vi igjen med omlag 25 liter kvar. Gjær vart tilsatt, og dette står no i dunk på kjøkkenet mitt og gjærar og kosar seg. *Blupp-blupp* til morgonkæffien er ikkje feil.
Om ca 2 veker er brygget klart for flasking. Då er sommaren gjerne redda likavel.

Her er litt bilete frå dagen.



Vatn kokast opp


 
Meskekaret med einerkvist nedst, sil, og kornet (bygg) øvst



Vørter tappast











Humleblomst

Det er visstnok uhyre viktig å måle nøye opp.



Første tilsetning av humle, etter oppkok av vørter


Det kokar jamt og lenge

Stein passar på ´som ein smed´

Skal leggje ut bilde av ferdig produkt når den tid kjem.

Kanskje eg til og med hugsar å knipse litt under tapping. Mykje å håpe på, kjennar eg.
Eg har i alle fall fått ein del tomme Erdinger-flasker av ein kompis, så dette vil bli knallbra.
til slutt vert det å evt lage, og feste på eigne etikettar.


2 kommentarer:

Ris/ros/forespørsel, kjør på!